vansbrokickers.blogg.se

Lägescheck

Publicerad 2013-12-16 20:34:00 i Allmänt,

Sen sist har vi gjort följande;
- varit på marknad i Masaya. Det första vi fick se var en man som kom bärandes på en levande griskulting, han bar den upp och ner i ena bakbenet. Chockade begav vi oss in i folkmassan. Ett fyllo satte kurs mot Elin och förföljde oss en bit. När vi stannade, stannade han 2 cm från Elins ansikte. Annas onda öga räddade oss denna gång. På marknaden fick vi känna doften av rått kött i 30 graders värme, köpa löljigt billiga grönsaker, hängmattor och ryggsäckar. Vi åkte chickenbus 45 min dit och 45 hem. När man tror att bussen är full går det in lika många till och man hoppar på och av i farten. Folk fraktar allt från sängar till pinatas. Johanna hamnade bredvid en tant med glappande löständer på vägen hem och bussgolvet va så rostigt att man såg ner till vägen. 
 
- vi har åkt "pulka" nerför en vulkan, så kallad vulcano boarding. Det enda stället i världen som man kan göra det på. Vi blev fraktade på ett lastbilsflak med 23 andra och utskjutsade till en otroligt aktiv vulkan, cerro negro tror vi den hette. Vi vandrade uppför den kolsvarta vulkanen i ca 1 timme. Hela tiden bärandes på en planka och varsin overall. Det blåste så mycket på toppen att vi höll på att blåsa av när vinden tog tag i brädan. Vi stirrade ner i den rykande kratern och ut över den fantastiska utsikten. Sedan var det dags för den minst sagt nervkittlande färden nerför vulkanens kant. Mattias slog dagens rekord på 80km/h. 
 
- vi har flugit i ett litet plan till Corn Island. Vi mellanlandade i Blue Fields. Mitt i landningen styrde piloten plötsligt uppåt igen, med hjärtat i halsgropen fick vi veta att det var djur på landningsbanan. När vi väl flugit den lilla biten över till Corn fick vi inte landa där heller på grund av spöregn. Från Big Corn skulle vi åka båt ut till Little Corn Island. Båten var en eka i en större modell. 20 minuter på stormigt hav flög vi fram på vågorna som slog in i båten och regnet piskade. Skrattandes (vissa gråtandes) steg vi i-land på den lilla ön där mörkret redan fallit. 
 
-vi har blivit certifierade open water dykare. Vi dök på 16 m djup och såg hajar, stingrockor och diverse andra havskreatur. 
 
- Vi är fortfarande kvar på Little Corn Island. Ön är så liten att det inte finns några bilar och inget internet, förutom på cafet vi befinner oss på nu. Elen slås av mellan 3 på natten och 14 på dagen. Våra kläder är konstant blöta och vårt rum ser ut som ett bombnedslag i vårt tappra försök att torka grejer. 
 
-För övrigt trivs vi väldigt bra på ön här i Karibien. Havet är så blått att det ser ut som nån färgat det med karamellfärg. 
 
- kommentera mer.

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2013-12-16 21:09:30

Tack gode gud för Annas onda öga, jag verkligen ser det framför mig! :) Varför skulle Elin bli förföljd av ett fyllo, haha!!
Coolt med dykningen, grattis!
Här är det 8,5 grader varmt, regn och blåst som tusan, ni har det fint ni. Det ska ni veta! Puss&kram och Lavvo

Postat av: Olars Sara

Publicerad 2013-12-16 22:16:55

Va mycket roliga saker ni gör hela tiden, jag kan knappt bärga mig tills jag får hänga med er! Också, så himla skoj att ni tagit dykcert, en helt ny värld öppnar sig jussom!

Postat av: Anna

Publicerad 2013-12-17 10:10:07

Vad roligt ni har det och vilka äventyr! Fick ni tillbaka Johannas pengar? Och bra där Anna, håll koll på så inget händer med Elin!

Jag har skrivit till dig på FB Elin, Elvira och Stina vill gärna skypa någondag, funkar det?

Kramar!

Postat av: mari och jörgen

Publicerad 2013-12-17 19:07:48

Härligt med ett inlägg! Är ut på bloggen varje dag, ibland flera gånger om dan! Ni har det urkul verkar det. Här börjar julen kännas av, jag försöker att inte bli stirrig, det blir ju jul hur det än blir! Kram till er alla, och Elin, du får två, som vanligt! LAVVO.

Postat av: uc och b

Publicerad 2013-12-18 08:45:57

skönt att fått kontakt med er igen, måste varit en upplevelse att åka nedför på en vulkan,det gick ju en aningens fort, jag är nöjd med Marsjöberget, va roligt att ni tagit tagit dykcert, duktiga ni är, ha det bra och sköt om er, kram, på er.

Postat av: JonnH

Publicerad 2013-12-18 21:55:37

Ni är bra härliga ni! Coolt med vullen (vulkanen), och läbbigt med Elins stalker.
Vill egentligen säga att ni ska komma hem snart, men det händer så jäkla mycket här hemma så man hinner inte sakna er så mycket faktiskt.
-Vi skulle åka ett gäng på Linas bands releasefest i Sthlm förra veckan, men det blev inget.
-Jag och Oskar har julstädat, 1 månad för tidigt så allt är dammigt och skitit igen.
-Ria har kissat och bajsat ner alla Majas mattor och golv, men det gick att tvätta bort.
-Hobbit-filmen nr 2 har kommit ut och var lite av en besvikelse.
Ja ni ser, här händer alldeles för mycket för att man ska gå omkring och fundera på er! Puss och kram på er härliga godingar! <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela